Bröllopspresenter

Personliga bröllopspresenter

Den stora dagen har äntligen kommit när bruden och brudgummen ska få gå fram längs altargången och de ska få börja sitt nya liv tillsammans. Det bästa man kan ge ett brudpar är goda minnen med lyckönskningar om ett fortsatt långt liv tillsammans. Till lyckönskningarna brukar det tillhöra personliga minnen. Personliga presenter som till exempel graverade glas eller skålar tillsammans med namn och datum är några av de populära inslagen.

Förberedelserna inför bröllopet

Alla förberedelser som brudparet gjort kommer att sättas på prov den här dagen. Dagen kommer inte igen så allt måste klaffa. Det är få saker som är så laddade som just bröllopsdagen.  Alla minns sin bröllopsdag med glädje och hur spännande det var. Bröllopsdagen ska fungera perfekt, inget får gå fel. Alla blommor och brudbuketten ska vara på plats. Kanske har brudparet en best man och brudnäbbar som man gjort gåvor till som ett minne och ett litet tack. Något som blivit allt mer populärt till brudgummens best man är sedelklämmor som är graverade med namn och ett personligt meddelande och ofta datumet. Det brukar vara en väldigt uppskattad gåva och finns att köpa i de flesta gravyrbutiker.  Se bara till att vara ute i god tid med beställningen. Brudnäbbarna brukar uppskatta ett vackert glas som är graverat med datum och namn. Har du dåligt med idéer kan du titta på någon gravyrbutiks sida, de har ett brett utbud av varor för hela dagen som går att göra personliga. De är oftast väldigt snabba och det mesta av gravyren går att få i olika typsnitt., De personliga glasen brukar användas flitigt under förmiddagen när bruden dricker lite vin tillsammans med sina väninnor som följer med i alla bestyr som bruden har för sig på förmiddagen. Håret ska sättas upp i någon vacker frisyr. Sedan är det dags för sminkningen och påklädning av bröllopsklänningen och eventuell slöja. Själv fick jag en otroligt vacker plunta som var något välvd. Den var även graverad med bröllopsdatumet och ett roligt citat och dagens datum.  Den var anpassad så den skulle kunna ligga an mot benet under det blåa bandet som en brud enligt tradition ska bära.

Bröllopspresenterna

Förutom att det finns roliga saker som man kan gravera med personliga minnen så är det sed och tradition att komma med gåvor till brudparet.  Ibland har de skrivit någon önskelista över vad de önskar sig. Saker till hemmet brukar stå högt på listan. Tänk dig en gnistrande kristallskål som har deras namn och datum ingraverat. Den kommer att pryda hemmet under middagar tillsammans med vänner som beundrar skålen och paret får berätta att de fick den i bröllopspresent och helt plötsligt så minns de tillbaka till deras stora dag och skänker en tanke till den som de fick gåvan av. De personliga presenterna väcker så många minnen och känslor hos dem som får dom.  Som givare har du förutom lyckönskat paret även sett till att de har fått ett vackert minne för livet. Det är inte bara kristallskålar som är populärt.  Graverade glas brukar stå högt i kurs, glas som de sedan kan använda att skåla och i på deras kommande bröllopsdagar.

Brudparet

En del brudpar brukar beroende på deras budget själva lämna över en gåva till sina gäster. Något som blivit allt mer populärt är just champangeglaset. Glas är graverat med dagens datum. En del sätter personliga namn andra sätter brudparets namn. Glasen används för att skåla för brudparet och används sedan under middagen. Gästen får ta hem glaset  och behålla det som ett minne. Det brukar hända att kompisarna gör en årsfest där man använder sig av samma glas. Det finns många roliga idéer. Här finns förslag på presenter till brudparet.

Minnen från bröllopet

En ny dag gryr och de nygifta vaknar upp till en ny dag som man och hustru. Ibland händer det att några små saker kanske gick fel under bröllopsdagen, men i det stora hela brukar det inte göra något.  Alla minnen, alla vänner och bekanta som varit med och lyckönskat dem och gett dem goda minnen för livet kommer alltid finnas med i deras tankar med tacksamhet över alla lyckönskningar för deras gemensamma liv som man och hustru. När de tittar på sina personliga bröllopspresenter kommer de med glädje minnas stunden när de öppnade paketet, vem de fick det från. De har till och med tankar när och vad de ska använda dem.  Du som gäst har kanske fyllt den viktigaste delen av deras dag. Du var med och delade deras glädje och firade deras kärlek i sång och tal och med gåvor. Utan vänner blir man ganska snart väldigt ensam. Det är inte bara i glädjestunderna man behöver dem utan även i motgångar.

Kommentera